Analýza trhu pro komercializaci produktu - Kukula, Jakub; Procházka, David Anthony; Kubička, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Předkládaná práce analyzuje současný světový trh sterilizace pomocí peroxidu vodíku se zaměřením na metody jeho měření s cílem najít optimální postup pro komercializaci nově vyvinuté technologie, která umožňuje monitorovat průběh sterilizačního procesu. V rámci práce byla provedena konkurenční analýza pěti sil od M. E. Portera, která osvětlila konkurenční vztahy mezi subjekty na trhu a dále byly pomocí PESTLE analýzy nalezeny jednotlivé faktory ovlivňující tento trh. Ze získaných výsledků byly následně pomocí SWOT analýzy identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby, které mohou ovlivnit komercializaci nové technologie. Tyto informace byly použity k definování doporučení pro úspěšné zavedení nového produktu na světový trh.
Vedoucí práce: David Anthony Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses