Návrh licenčního řízení nejvyšší mužské soutěže pro Českou florbalovou unii - Šedová, Kristýna; Vrbová, Lucie; Urbář, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se soustředí na florbal v České republice s cílem sestavit návrh licenčního řízení nejvyšší mužské soutěže pro Českou florbalovou unii. Po seznámení se současným fungováním florbalu je za použití metod manažerského rozhodování vymezen problém, stanoveny cíle a představeny zájmové skupiny. Stěžejními oblastmi, které mají zajistit zdravý rozvoj nejvyšší soutěže, a tedy i florbalu, jsou finanční, technická, hráčská a personální kritéria, jež oddíly musí splnit, aby se mohly soutěže účastnit. Samotný návrh je stanoven na základě zájmů stakeholderů, analýzy současného stavu a analýz licenčních systémů jiných sportů v České republice a florbalu v zahraničí. Kromě konkretizace kritérií je doporučen procesní postup a zmíněna rizika a možná omezení, aby Česká florbalová unie mohla práce využít při finálním zavedení licenčního řízení.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses