Strategická analýza firmy Klimatech, s.r.o. - Polák, Vojtěch (2018)
Předmětem bakalářské práce Strategická analýza firmy Klimatech, s.r.o. je provedení strategické analýzy mikrookolí, makrookolí a analýzy vnitřních zdrojů podniku Klimatech, s.r.o. Analýza mikrookolí je zahrnuje analýzu základních charakteristik odvětví, jeho struktury, životního cyklu a konkurence pomocí Porterova modelu 5 sil. Analýza makrookolí je řešena metodou PESTLE. Vnitřní zdroje firmy jsou analyzovány VRIO analýzou a finanční analýzou. Propojení výstupů výše uvedených dílčích analýz je zajištěno SWOT analýzou. Na základě SWOT analýzy je pak připraven návrh postupů a opatření zajišťujících zvýšení konkurenceschopnosti podniku.