Volatilita virtuální měny Bitcoin - Jozífek, Michal (2017)
Tématem této bakalářské práce je volatilita virtuální měny Bitcoin. V teoretické části se zaměřím na významné historické milníky Bitcoinu. Zjistíme, jestli Bitcoin splňuje vlastnosti dobrých peněz, jak je to s inflací a deflací v Bitcoinu a co to je a jak probíhá těžba bitcoinu. Praktická část je rozdělená na tři dílčí analýzy. Ta hlavní zkoumá pohyby tržní ceny této měny za celou její osmiletou historii a zkouší najít příčiny této volatility v reálném světě. Druhá část zkoumá vývoj míst, kde lze bitcoiny zaplatit. Poslední část se zabývá výhodností těžby bitcoinů za podmínek panujících v únoru 2017.