Volatilita virtuální měny Bitcoin - Jozífek, Michal; Hoffman, Andrej; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tématem této bakalářské práce je volatilita virtuální měny Bitcoin. V teoretické části se zaměřím na významné historické milníky Bitcoinu. Zjistíme, jestli Bitcoin splňuje vlastnosti dobrých peněz, jak je to s inflací a deflací v Bitcoinu a co to je a jak probíhá těžba bitcoinu. Praktická část je rozdělená na tři dílčí analýzy. Ta hlavní zkoumá pohyby tržní ceny této měny za celou její osmiletou historii a zkouší najít příčiny této volatility v reálném světě. Druhá část zkoumá vývoj míst, kde lze bitcoiny zaplatit. Poslední část se zabývá výhodností těžby bitcoinů za podmínek panujících v únoru 2017.
Vedoucí práce: Andrej Hoffman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses