Srovnání daňové evidence a účetnictví individuálního podnikatele - Knapová, Iva; Gluzová, Tereza; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na srovnání vedení daňové evidence a účetnictví individuálního podnikatele, zabývajícího se řemeslnou živností, v průběhu jednoho roku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se v jednotlivých kapitolách zabývá popisem systémů, které si podnikatel může zvolit pro evidenci jeho podnikatelské činnosti. Dále rozebírá jejich právní úpravu, způsoby jakými je možné je použít a postup v případě, že se podnikatel rozhodne změnit systém evidence, či je k tomu právními předpisy donucen. Pro možnost porovnání obou systémů je v zadání příkladu sestavena počáteční rozvaha a dále jsou zadané hospodářské transakce z průběhu roku 2016, ze kterých se v obou metodách vychází. Řešení příkladu je rozděleno na dvě části, ve kterých jsou aplikovány poznatky z části teoretické. První část je věnována účetnímu řešení příkladu, druhá je řešena v případě, že by podnikatel vedl daňovou evidenci. Výsledků je u obou systémů dosaženo analytickým zpracováním jednotlivých transakcí, které jsou následně porovnány mezi oběma systémy.
Vedoucí práce: Tereza Gluzová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses