Hodnocení investičního projektu - Čáslava, Jakub (2017)
Cílem této práce je hodnocení ekonomické efektivnosti investičního záměru výstavby solární elektrárny ve výrobním závodu firmy Model Obaly a.s. v Moravských Budějovicích. V první části čtenáře seznámí s problematikou investic a veličinami ovlivňující jejich efektivnost, poté uvede druhy výpočtových metod posuzující jejich účinnost, zejména se pak bude zabývat dynamickými metodami, jako například metodou čisté současné hodnoty a jakým způsobem stanovit její dílčí ukazatele. Dále uvede čtenáře do tématiky fotovoltaiky, výroby elektřiny pomocí fotovoltaických článků a solárních panelů, poté vyčlení jejich druhy a rozdíly mezi nimi. V praktické části práce bude v souvislosti s předchozí částí zhodnocený konkrétní investiční projekt a bude posouzena jeho efektivita pomocí metod Čisté současné hodnoty a Vnitřního výnosového procenta.