Hodnocení investičního projektu - Čáslava, Jakub; Sieber, Martina; Pošíková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této práce je hodnocení ekonomické efektivnosti investičního záměru výstavby solární elektrárny ve výrobním závodu firmy Model Obaly a.s. v Moravských Budějovicích. V první části čtenáře seznámí s problematikou investic a veličinami ovlivňující jejich efektivnost, poté uvede druhy výpočtových metod posuzující jejich účinnost, zejména se pak bude zabývat dynamickými metodami, jako například metodou čisté současné hodnoty a jakým způsobem stanovit její dílčí ukazatele. Dále uvede čtenáře do tématiky fotovoltaiky, výroby elektřiny pomocí fotovoltaických článků a solárních panelů, poté vyčlení jejich druhy a rozdíly mezi nimi. V praktické části práce bude v souvislosti s předchozí částí zhodnocený konkrétní investiční projekt a bude posouzena jeho efektivita pomocí metod Čisté současné hodnoty a Vnitřního výnosového procenta.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses