Komparácia makroekonomického vývoja Slovenskej republiky, Českej republiky a Holandska - Stankovičová, Diana (2017)
Táto bakalárska práca je zameraná na komparáciu ekonomického vývoja Slovenskej republiky, Českej republiky a Holandska. Cieľom je vybrať a zhodnotiť makroekonomický vývoj krajín v období od roku 2008 do roku 2016. Boli využité ukazovatele exportu, importu, čistého exportu, menového kurzu, miery inflácie, miery nezamestnanosti a hrubého domáceho produktu. V teoretickej časti sú definované a vysvetlené vybrané ukazovatele ekonomickej výkonnosti. Praktická časť je zameraná na analýzu týchto ukazovateľov jednotlivých krajín a následnú komparácia (vývoj medzi rokmi, vývoj medzi krajinami). Výstupom zo zistených analýz sú zhodnotenia a odporúčania pre jednotlivé krajiny ako je potrebné zlepšiť situáciu v jednotlivých krajinách pre dosiahnutie vyššej ekonomickej produktivity a stability.