Komparácia makroekonomického vývoja Slovenskej republiky, Českej republiky a Holandska - Stankovičová, Diana; Krameš, Jaroslav, 1952-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Táto bakalárska práca je zameraná na komparáciu ekonomického vývoja Slovenskej republiky, Českej republiky a Holandska. Cieľom je vybrať a zhodnotiť makroekonomický vývoj krajín v období od roku 2008 do roku 2016. Boli využité ukazovatele exportu, importu, čistého exportu, menového kurzu, miery inflácie, miery nezamestnanosti a hrubého domáceho produktu. V teoretickej časti sú definované a vysvetlené vybrané ukazovatele ekonomickej výkonnosti. Praktická časť je zameraná na analýzu týchto ukazovateľov jednotlivých krajín a následnú komparácia (vývoj medzi rokmi, vývoj medzi krajinami). Výstupom zo zistených analýz sú zhodnotenia a odporúčania pre jednotlivé krajiny ako je potrebné zlepšiť situáciu v jednotlivých krajinách pre dosiahnutie vyššej ekonomickej produktivity a stability.
Vedoucí práce: Jaroslav Krameš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses