Ocenění podniku A.W. spol. s r.o. - Klárová, Adéla (2017)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku A. W. spol. s r. o. a je modelací znaleckého posudku ocenění společnosti k 1.1.2016. Ocenění bylo zpracováno z pohledu externího subjektu s využitím veřejně dostupných a částečně i interních informací a podkladů. Práce se věnuje představení oceňované společnosti a následné aplikaci postupů a metod ocenění strategické analýze, finanční analýze, rozdělení aktiv na provozně nutná a nenutná, analýze a prognóze generátorů hodnoty, z předchozích částí vychází sestavený finanční plán a závěrem je ocenění podniku. Pro ocenění podniku je použito předběžné ocenění pomocí prognózovaných generátorů hodnoty, stěžejní je ocenění metodou diskontovaných peněžních toků (DCF) entity, pro porovnání slouží ocenění metodami tržního porovnání metoda srovnatelných podniků a metoda odvětvových multiplikátorů, doplňkovým oceněním je majetkové ocenění účetní hodnotou společnosti.