Ocenění podniku A.W. spol. s r.o. - Klárová, Adéla; Svačina, Pavel, 1979-; Juráš, Dalibor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku A. W. spol. s r. o. a je modelací znaleckého posudku ocenění společnosti k 1.1.2016. Ocenění bylo zpracováno z pohledu externího subjektu s využitím veřejně dostupných a částečně i interních informací a podkladů. Práce se věnuje představení oceňované společnosti a následné aplikaci postupů a metod ocenění strategické analýze, finanční analýze, rozdělení aktiv na provozně nutná a nenutná, analýze a prognóze generátorů hodnoty, z předchozích částí vychází sestavený finanční plán a závěrem je ocenění podniku. Pro ocenění podniku je použito předběžné ocenění pomocí prognózovaných generátorů hodnoty, stěžejní je ocenění metodou diskontovaných peněžních toků (DCF) entity, pro porovnání slouží ocenění metodami tržního porovnání metoda srovnatelných podniků a metoda odvětvových multiplikátorů, doplňkovým oceněním je majetkové ocenění účetní hodnotou společnosti.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses