Vnímání společenské odpovědnosti ve vybrané organizaci - Soukupová, Marie (2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti a blíže popisuje aktivity ve vybrané společnosti. Cílem práce je zhodnocení vnímání těchto aktivit jak zákazníky, tak zaměstnanci firmy. V první části práce jsou konkrétně popsány principy a implementace společenské odpovědnosti, které se více zaměřují na oblast maloobchodu. V praktické části je pak popsána konkrétní společnost a její aktivity. Z průzkumu, který byl pro tuto práci vytvořen, vyplynulo, že zákazníci nemají téměř žádné povědomí o společensky odpovědných aktivách, které společnost dělá. Naopak zaměstnanci mají velmi dobré znalosti, ale téměř polovina z dotazovaných nepovažuje společnost za odpovědnou a největší nedostatek vidí v nedostatečném ohodnocení provozních zaměstnanců.