Analýza dotazníkového šetrenia absolventov magisterského stupňa štúdia na VŠE - Barus, Miroslav (2017)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou dát z dotazníkového šetrenia absolventov magisterského stupňa štúdia na Vysokej školy ekonomickej v Prahe. Dáta boli získané z dotazníku výskumného projektu Reflex 2010 pod záštitou Strediska vzdelávacej politiky, Univerzity Karlovej v Prahe. Cieľom práce je komparácia uplatnenie absolventov podľa rôznych ukazovateľov. Práca je členená do dvoch častí. Prvá sa zaoberá teoretickým vymedzením a deskripciou testov porovnávajúcich strednú hodnotu a relatívnu početnosť skúmaných znakov, využitých pri analýze. Druhá časť analyzuje a porovnáva uplatnenie absolventov rozdelených podľa fakúlt, pohlavia a miesta uplatnenia. Zámerom práce je aj zhodnotenie dopadu použitia nevalidných testov hypotéz.