Popisná statistika v R s aplikací na reálná data - Pirohová, Eva; Bašta, Milan; Šulc, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cílem práce je představit možnosti popisné statistiky ve statistickém softwaru R a vysvětlit princip zadávání příkazů a funkcí v tomto softwaru. V teoretické části práce bude uživatel seznámen s informacemi, co je to popisná statistika a na jakém principu funguje software R. Důležitou součástí jsou uvedené funkce a kódy, které se zadávají do příkazového řádku či skriptu v R. Praktická část obsahuje aplikaci principů popisné statistika a příslušných příkazů a funkcí v R na reálná data včetně ilustrací v podobě jednotlivých typů grafů. Pod každou konkrétní mírou popisné statistiky či grafickým výstupem bude uveden příkaz v podobě funkce v R s vysvětleným postupem a komentářem. Práce obsahuje vše podstatné, co by měl znát každý, kdo se statistikou a s prací v R začíná. I přes to, že je práce s R pro ty, kteří neprogramují, ze začátku složitá, bude práce koncipována tak, aby i začátečník byl schopen analyzovat data z hlediska popisné statistiky.
Vedoucí práce: Milan Bašta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses