Aliancie leteckých dopravcov - Hrehor, Filip (2017)
Bakalárska práca sa zameriava na zhodnotenie vnímania leteckých aliancií cestujúcimi a porovnať jednotlivé aliancie medzi sebou, ako aj porovnať výsledky s cestujúcimi, ktorí letecké aliancie nevyužívajú. Práca čerpá z dostupných informácií o leteckých alianciách, ktoré sú rozobrané v aspektoch jednotlivých typov spoluprác. Spracované sú aj história a vývoj leteckých aliancií s vyhliadkami do budúcnosti.