Centralizované zadávání veřejných zakázek obcemi - Škvařilová, Karolina (2017)
Veřejné zakázky, jakožto forma veřejných nákupů zboží a služeb skrze soukromý sektor, jsou stále tématem současnosti. Tyto vládní výdaje jsou regulovány ze strany Evropské unie s cílem úspory veřejných výdajů, například pomocí centralizovaného způsobu zadávání veřejných zakázek. Práce je zaměřena na konkrétní, centralizovanou veřejnou zakázku,Poskytování mobilních služeb elektronických komunikací, ve které vystupuje hlavní město Praha jako centrální zadavatel a městské části hlavního města jako podřízení zadavatelé. Dochází zde k charakteristice zadávání veřejných zakázek skrze centralizovaný způsob a na základě případové studie městských částí hlavního města Prahy k identifikaci výhod a nevýhod využití tohoto způsobu a formulování doporučení centrálnímu zadavateli pro vyšší úspěšnost budoucí veřejné zakázky.