Fúze a akvizice v českém finančním sektoru (srovnání s přístupy ve světě (EU a Rusko) - Klimakov, Anton; Vomáčková, Hana; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této diplomové práce je popis rozvoje společnosti formou akvizic a fúzí. Práce je rozdělena na dvě části. V první části jsou popsané samotné fúze a akvizice, jejich typy, vlastnosti a motivy, které vedou podniky ke spojování. Zároveň je v teoretické části popsán průběh předakviziční analýzy, ocenění v procesech akvizicí a fúzí s důsledky pro účetnictví a audit konečné účetní závěrky. Druhá část se zaměřuje na dva reálných případy fúze a akvizice, které se uskutečnily v posledních letech. Cílem této části je zjistit, jestli fúze splnila svůj úkol, a došlo podle finančních výsledků ke zlepšení ziskovosti a postavení společnosti na trhu.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses