Vývoj vybraných sociálních indikátorů zemí bývalého východního bloku po vstupu do EU - Polk, Robin; Zeman, Jan; Musil, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku zemí bývalého východního bloku z hlediska vybraných ukazatelů sociální statistiky a srovnání jejich vývoje po vstupu do EU. Konkrétně se tato práce soustředí na ty státy, které vstoupily do Evropské unie 1. května 2004. Sledované indikátory se týkají zejména oblasti výše příjmů, příjmové nerovnosti, nezaměstnanosti a ohrožení chudobou. V práci je popsána metodika těchto ukazatelů, zdroje dat a postupy, pomocí kterých se sleduje sociální situace v zemích Evropské unie. Dále je pak porovnán vývoj a srovnání jeho trendu mezi jednotlivými zeměmi, ale i ve srovnání s trendem před vstupem do EU. Ve zkratce je zde popsána i sociální politika Evropské unie, její vývoj od počátku evropské integrace a také současná strategie v této oblasti.
Vedoucí práce: Jan Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses