Podnikatelský plán - Doan, Manh Hung (2017)
Cílem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu pro sjednocení vietnamských večerek pomocí webové aplikace za účelem vytvoření nákupní unie a následně maloobchodního řetězce. Dalším cílem je definovat podmínky úspěšné realizovatelnosti projektu a zodpovědět na výzkumné otázky. Po úvodu následují dvě hlavní části práce. Teoretická část práce se věnuje definici základních pojmů v podnikání, klíčovým právním formám podniku a všem bodům, které jsou zapotřebí pro sestavení podnikatelského plánu. Druhá část je praktickou aplikací teoretických poznatků a obsahuje reálný podnikatelský plán pro vytvoření lokátoru vietnamských večerek. V podnikatelském plánu je hlavní pozornost zaměřena na vytvoření životaschopného podniku, popis podnikatelské příležitosti, cíle firmy a vlastníků, firemní strategii, analýzu trhu, marketingovou strategii, realizační projektový plán, identifikaci rizik aj. Závěr bakalářské práce obsahuje odpovědi na výzkumné otázky a shrnuje podmínky úspěšné realizace podniku.