Mzdové účetnictví - Mojžíšová, Klára (2017)
Bakalářská práce na téma mzdové účetnictví popisuje problematiku vztahů mezi zaměstnanci a zaměstnavateli. V teoretické části se práce zabývá pracovními vztahy, odměňováním zaměstnanců, postupem výpočtu čisté mzdy a jejím účtováním včetně odvodů na zdravotní a sociální pojištění a daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. V praktické části je nejprve zpracován dotazník týkající se základních znalostí pojmů při výpočtu čisté mzdy a následné poznatky jsou aplikovány do návodu, který má za cíl pomoci porozumět laické veřejnosti své výplatní pásce.