Dluhopisy dle českých účetních předpisů - Janičkovičová, Ivana (2017)
Cílem této práce je podat informace o podat komplexní informace potřebné k účtování o dluhopisech v českém účetním prostředí z hlediska především podnikatelských subjektů privátního sektoru. Podrobněji je vysvětlena právní úprava dluhopisů v České republice, jejich náležitosti i zvláštní kategorie. Dále práce obsahuje teoretický výklad účetních případů, se kterými se v souvislosti s dluhopisy můžou potkat český investor a emitent ve svém účetnictví. V příkladech jsou znázorněny praktická řešení těchto případů s ohledem na jednotlivé druhy dluhopisů, a to vše v souladu s českou účetní legislativou.