Dlouhodobý hmotný majetek dle českých účetních předpisů a IFRS - Šulc, Tomáš (2017)
V této bakalářské práci budu porovnávat české účetní předpisy s mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), přičemž se zaměřím na účtování o dlouhodobém hmotném majetku. Tuto problematiku zpracuji nejprve z pohledu české legislativy a poté se zaměřím na rozdíly, které vyplývají ze standardů mezinárodních. Tuto komparaci dále podpořím případovou studií, ve které z účetních případů fiktivní firmy sestavím finanční výkazy tvořené dle obou zmíněných norem a tyto výkazy dále zanalyzuji. Z výsledků práce je patrné, že metody užívané mezinárodními standardy účetního výkaznictví jsou v mnoha ohledech preciznější a podávají věrnější obraz o hospodaření účetní jednotky.