Dlouhodobý hmotný majetek dle českých účetních předpisů a IFRS - Šulc, Tomáš; Ašenbrenerová, Petra; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
V této bakalářské práci budu porovnávat české účetní předpisy s mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), přičemž se zaměřím na účtování o dlouhodobém hmotném majetku. Tuto problematiku zpracuji nejprve z pohledu české legislativy a poté se zaměřím na rozdíly, které vyplývají ze standardů mezinárodních. Tuto komparaci dále podpořím případovou studií, ve které z účetních případů fiktivní firmy sestavím finanční výkazy tvořené dle obou zmíněných norem a tyto výkazy dále zanalyzuji. Z výsledků práce je patrné, že metody užívané mezinárodními standardy účetního výkaznictví jsou v mnoha ohledech preciznější a podávají věrnější obraz o hospodaření účetní jednotky.
Vedoucí práce: Petra Ašenbrenerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses