Odložená daň - Nováková, Slávka (2017)
Bakalářská práce se věnuje problematice odložené daně v českém účetnictví. Práce popisuje důvod, proč se o odložené dani začalo účtovat, dále které účetní jednotky jsou povinny o ní účtovat a také její vznik z přechodných rozdílů. Tyto rozdíly jsou rozděleny na rozdíly tvořící odloženou daňovou pohledávku, nebo odložený daňový závazek. Dále práce poskytuje informaci, jak účetní jednotky vypočtou výslednou odloženou daň a na jaké rozvahové účty ji následně zaúčtují. V poslední části je provedena analýza účetních závěrek několika společností s důrazem na typ vykazované odložené daně a na konkrétní přechodné rozdíly, díky kterým vzniká.