Odložená daň - Nováková, Slávka; Ašenbrenerová, Petra; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se věnuje problematice odložené daně v českém účetnictví. Práce popisuje důvod, proč se o odložené dani začalo účtovat, dále které účetní jednotky jsou povinny o ní účtovat a také její vznik z přechodných rozdílů. Tyto rozdíly jsou rozděleny na rozdíly tvořící odloženou daňovou pohledávku, nebo odložený daňový závazek. Dále práce poskytuje informaci, jak účetní jednotky vypočtou výslednou odloženou daň a na jaké rozvahové účty ji následně zaúčtují. V poslední části je provedena analýza účetních závěrek několika společností s důrazem na typ vykazované odložené daně a na konkrétní přechodné rozdíly, díky kterým vzniká.
Vedoucí práce: Petra Ašenbrenerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses