Faktory ovlivňující spolupráci obchodních zástupců s pojišťovací společností - Šticová, Monika (2017)
Tato bakalářská práce analyzuje hlavní faktory ovlivňující motivaci k výkonu práce pojišťovacích zprostředkovatelů dané pojišťovny a navrhuje řešení k eliminaci problémů a lepším plněním stanovených cílů společnosti. Dílčími cíli je zjištění hlavních motivů ke spolupráci a jejich dlouhodobého setrvání ve společnosti. K dosažení tohoto cíle využiji dotazníkové šetření a osobní rozhovory s pojišťovacími zprostředkovateli. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretická část se zaměřuje na subjekty na trhu pojišťovnictví, registr pojišťovacích zprostředkovatelů a profesní asociace a zásady tvorby dotazníku. Praktická část vychází z metod dotazníkového šetření a následně jsou zpracovány výsledky provedeného šetření.