Analýza kriminality v regionech ČR. - Marková, Markéta; Procházka, Jiří; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou kriminality v regionech ČR. Data vztahující se k problematice byla získána z webové stránky mapakriminality.cz vedené Policií ČR. Práce je rozdělena do 3 kapitol. První kapitola je zaměřena na obecné seznámení s pojmem kriminalita. Druhá kapitola definuje 3 kraje, které by podle výsledků šetření měly být náchylnější na páchání trestných činů. Třetí kapitola obsahuje použitou metodiku časových řad aplikovanou v dalších třech podkapitolách, které se zabývají detailní analýzou tří subjektivně vybraných trestných činů. Cílem je získat základní informace o stavu kriminality v podobě zvolených trestných činů, zjištění problematických krajů a vytvoření předpovědí zamoření trestnými skutky v jednotlivých krajích pro rok 2017.
Vedoucí práce: Jiří Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses