Ochrana spotřebitele v oblasti lyžařského vybavení - Martinák, Matěj; Horová, Olga; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem Ochrana spotřebitele v oblasti lyžařského vybavení. Cílem práce je pomocí dotazníkového šetření identifikovat chyby spotřebitelů při nákupu lyžařského vybavení a prozkoumat znalost ochrany spotřebitele uživatelů zmíněného zboží. V teoretické části jsou definovány pojmy spotřebitel, podnikatel či smlouva uzavíraná se spotřebitelem. Zároveň je uveden právní rámec ochrany spotřebitele. Dále jsou zmíněny spotřebitelské smlouvy či nekalé obchodní praktiky. Závěr teoretické části je věnován problematice reklamací. V aplikační části jsou pomocí dotazníkového šetření zjišťovány postupy a chyby spotřebitelů při pořizování lyžařského vybavení. Zároveň je ověřena znalost lyžařů v oblasti ochrany spotřebitele. Následně jsou poskytnuta doporučení ohledně postupu při nákupu sledovaných výrobků a je přiblíženo podrobné rozdělení sjezdových lyží.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses