Analýza dlouhověkosti v České republice a Švédsku - Hejnalová, Lucie; Antovová, Michaela; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cílem bakalářské práce je analyzovat dlouhověkost v České republice a Švédsku v letech 1969 až 2015. Práce se zaměřuje na popsání problematiky dlouhověkých osob a jejich pohlavní strukturu. Dále shrnuje zdroje dat o dlouhověkých osobách. Analýza se zabývá historickým vývojem a současnou situací problematiky dlouhověkosti. Nakonec je provedena předpověď budoucích hodnot vybraných ukazatelů do roku 2035. Předpověď je prováděna pomocí trendových funkcí. Z analýzy vyplývá, že počet dlouhověkých osob je vyšší ve Švédsku. Mezi dlouhověkými osobami se častěji vyskytují ženy a úroveň České republiky se přibližuje úrovni Švédska. V budoucnu se dá podle předpovědí usuzovat o narůstajícím počtu seniorů a dlouhověkých osob.
Vedoucí práce: Michaela Antovová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses