Analýza mezd a platů v Pardubickém kraji - Hanuš, Pavel (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním změn příjmů ekonomicky aktivního obyvatelstva v daném regionu. Hlavním cílem práce je analýza mzdové a platové sféry obyvatel v Pardubickém kraji a porovnání velikosti mezd a platů podle jednotlivých kategorií. Těmi jsou věkové skupiny, pohlaví, nejvyšší dosažené vzdělání a typ profese. Dílčím cílem je snaha o predikci vývoje hodinového výdělku pomocí vhodně zvolených statistických metod. Hlavním přínosem této práce je poskytnutí souhrnného přehledu o velikosti příjmů osob v Pardubickém kraji za rok 2015 a 2016.