Analýza mezd a platů v Pardubickém kraji - Hanuš, Pavel; Löster, Tomáš, 1980-; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním změn příjmů ekonomicky aktivního obyvatelstva v daném regionu. Hlavním cílem práce je analýza mzdové a platové sféry obyvatel v Pardubickém kraji a porovnání velikosti mezd a platů podle jednotlivých kategorií. Těmi jsou věkové skupiny, pohlaví, nejvyšší dosažené vzdělání a typ profese. Dílčím cílem je snaha o predikci vývoje hodinového výdělku pomocí vhodně zvolených statistických metod. Hlavním přínosem této práce je poskytnutí souhrnného přehledu o velikosti příjmů osob v Pardubickém kraji za rok 2015 a 2016.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses