Specifika plánování ve startupech - Váňa, Štěpán (2018)
Práce se věnuje plánování ve startupech. Cíle celé práce jsou: definovat startup, utvořit obrázek o plánování ve startupech skrz názory odborné veřejnosti, zkoumat plánování na vybraných startupech z ČR, vyvodit doporučení pro zkoumané startupy a zhodnotit přínos plánování ve startupech.V počátku se práce věnuje specifikům a specifickým přístupům k plánování, které jsou ve druhé části práce srovnávány s daty z výzkumu na vybraných subjektech.V závěru práce je pak zhodnoceno jaké názory odborníků z teoretické části se ve výzkumu potvrdily. Dále je zhodnocen přínos plánování pro startupy a zobecněn přístup manažerů ve startupech k plánování.