Legislatíva, podpora a možnosti rozvoja fotovoltaických elektrární v Českej republike a na Slovensku - Svitek, Dominik (2017)
Práca porovnáva geografické, ekonomické a legislatívne podmienky založenia fotovoltaickej elektrárne v Českej republike a na Slovensku. Popisuje históriu a predikuje budúci vývoj obnoviteľných zdrojov energie, predovšetkým fotovoltaických elektrární. Na praktickom príklade fotovoltaickej elektrárne postavenej na východnom Slovensku analyzuje ekonomiku tejto prevádzky a popisuje taktiež jej vplyv na krajinu a rozvoj lokality.