Analýza sezónnosti počtu nehod nepojištěných vozidel. - Vagenknecht, Martin (2017)
Práce se zabývá analýzou Časové řady počtu nehod nepojištěných vozidel v České republice mezi lety 2003 a 2011. Záměrem práce je pomocí vybraných Statistických metod vytvořit model, který v dané časové řadě dokáže odhalit a kvantifikovat sezonní výkyvy. Cíl je tedy najít období v roce, ve kterém se nachází významně více či méně nahlášených dopravních nehod způsobených nepojištěnými vozidly. Vytvořený model spadá do kategorie dynamických regresních modelů, obsahující umělé proměnné, deterministický trend a ARMA komponent.