Analýza sezónnosti počtu nehod nepojištěných vozidel. - Vagenknecht, Martin; Procházka, Jiří; Sobíšek, Lukáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá analýzou Časové řady počtu nehod nepojištěných vozidel v České republice mezi lety 2003 a 2011. Záměrem práce je pomocí vybraných Statistických metod vytvořit model, který v dané časové řadě dokáže odhalit a kvantifikovat sezonní výkyvy. Cíl je tedy najít období v roce, ve kterém se nachází významně více či méně nahlášených dopravních nehod způsobených nepojištěnými vozidly. Vytvořený model spadá do kategorie dynamických regresních modelů, obsahující umělé proměnné, deterministický trend a ARMA komponent.
Vedoucí práce: Jiří Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses