Analýza neúspěšného studia na vysokých školách ČR - Ptáčková, Veronika (2017)
Diplomová práce se zabývá neúspěšným studiem na vysokých školách v České republice. První část práce se zaměřuje na rešerši literatury, vysvětlení teoretických pojmů a statistické metody, které jsou následně použity v analytické části. Jedná se o rozhodovací stromy a logistickou regresi, za jejichž pomoci se zjišťuje vliv faktorů na studium bez získání titulu. Cílem diplomové práce je nalezení signifikantních faktorů na neúspěšné studium v minulosti, sestavení profilu neúspěšného studenta a návrh opatření pro eliminaci odchodů z terciárního studia.