Analýza neúspěšného studia na vysokých školách ČR - Ptáčková, Veronika; Mazouch, Petr, 1981-; Hulík, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá neúspěšným studiem na vysokých školách v České republice. První část práce se zaměřuje na rešerši literatury, vysvětlení teoretických pojmů a statistické metody, které jsou následně použity v analytické části. Jedná se o rozhodovací stromy a logistickou regresi, za jejichž pomoci se zjišťuje vliv faktorů na studium bez získání titulu. Cílem diplomové práce je nalezení signifikantních faktorů na neúspěšné studium v minulosti, sestavení profilu neúspěšného studenta a návrh opatření pro eliminaci odchodů z terciárního studia.
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses