Etika člověka v práci - Roušal, Jan (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou etiky člověka v pracovním prostředí. Jejím cílem je zjistit, jaké neetické chování se na vybraných pracovištích vyskytuje a jaké má případné důsledky na chod organizace. Teoretická část obsahuje vysvětlení základních pojmů, konceptu společenské odpovědnosti firem i důležitosti managementu v otázce etiky na pracovišti. V praktické části jsou pak zjišťovány pomocí kvalitativního výzkumu u pracovníků z území České republiky prvky neetického chování na jejich pracovištích. Jejich zkušenosti jsou pak doplněny o důsledky neetického chování na chod dané organizace. Podle respondentů je pak největší absence etiky v oblasti sociálních vztahů na pracovišti.