Etika člověka v práci - Roušal, Jan; Surynek, Alois, 1954-; Vlček, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou etiky člověka v pracovním prostředí. Jejím cílem je zjistit, jaké neetické chování se na vybraných pracovištích vyskytuje a jaké má případné důsledky na chod organizace. Teoretická část obsahuje vysvětlení základních pojmů, konceptu společenské odpovědnosti firem i důležitosti managementu v otázce etiky na pracovišti. V praktické části jsou pak zjišťovány pomocí kvalitativního výzkumu u pracovníků z území České republiky prvky neetického chování na jejich pracovištích. Jejich zkušenosti jsou pak doplněny o důsledky neetického chování na chod dané organizace. Podle respondentů je pak největší absence etiky v oblasti sociálních vztahů na pracovišti.
Vedoucí práce: Alois Surynek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses