Využití statistických metod při oceňování nemovitostí - Funiok, Ondřej (2017)
Diplomová práce se zabývá oceňováním nemovitostí v České republice za pomocí statistických metod. Práce se zaměřuje komplexní úlohu založenou na datech z inzertního webového portálu. Cílem diplomové práce je vytvoření prototypu statistického predikčního modelu pro oceňování obytných nemovitostí v Praze a jeho vyhodnocení pro další možnosti rozšiřování. Struktura práce je koncipovaná podle metodiky CRISP-DM. Na předzpracovaných datech jsou postupně vyzkoušeny metody regresních stromů a náhodných lesů, pomocí kterých je predikována cena nemovitostí.