Využití statistických metod při oceňování nemovitostí - Funiok, Ondřej; Pecáková, Iva, 1955-; Řezanková, Hana, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá oceňováním nemovitostí v České republice za pomocí statistických metod. Práce se zaměřuje komplexní úlohu založenou na datech z inzertního webového portálu. Cílem diplomové práce je vytvoření prototypu statistického predikčního modelu pro oceňování obytných nemovitostí v Praze a jeho vyhodnocení pro další možnosti rozšiřování. Struktura práce je koncipovaná podle metodiky CRISP-DM. Na předzpracovaných datech jsou postupně vyzkoušeny metody regresních stromů a náhodných lesů, pomocí kterých je predikována cena nemovitostí.
Vedoucí práce: Iva Pecáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses