Vplyv automobilového priemyslu na vybrané makroekonomické ukazovatele hospodárstva Slovenskej Republiky - Sabol, Samuel; Nečadová, Marta; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cieľom tejto bakalárskej práce je skúmať a analyzovať pozíciu a vplyv automobilového priemyslu na vybrané makroekonomické ukazovatele hospodárstva Slovenskej repub-liky. Táto práca pozostáva z dvoch častí, teoretickej a praktickej. Teoretická časť je zameraná na pozíciu a význam automobilového priemyslu pre Slovenskú ekonomiku spolu s charakterizáciou vybraných makroekonomických ukazovateľov. V praktickej časti sa venujem konkrétnym makroekonomickým ukazovateľom (HDP, nezamestnanosť, zahraničný obchod), vďaka ktorým analyzujem údaje získané zo Slovenského štatistického úradu a EUROSTAT-tu. Následne na to, skúmam význam automobilovej výroby na Slovensku a to prostredníctvom zmien makroekonomických ukazovateľov v danom časovom období.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses