Finanční analýza společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. - Čech, Ondřej (2017)
Bakalářská práce na téma Finanční analýza společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. je rozdělena na dvě části, metodickou a praktickou. Metodická část se zabývá podstatou a účelem finanční analýzy společně s jejími zdroji. Dále horizontální a vertikální analýzou a rozdílovými a poměrovými ukazateli rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti. Na závěr metodické části jsou představeny bonitní a bankrotní modely. V praktické části je tato metodika aplikována na analyzovanou společnost v účetních obdobích končících v letech 2012 až 2016.