Spotrebné výdavky českých a slovenských domácností na konkrétne skupiny statkov po vstupe do EÚ - Peľak, René; Nečadová, Marta; Krameš, Jaroslav, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalárska práca skúma vývoj spotrebných výdavkov na alkoholové nápoje a tabák českých a slovenských domácností po ich vstupe do Európskej únie. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej, teoretickej časti sú vysvetlené jednotlivé pojmy, metodika a charakteristiky jednotlivých ukazovateľov. Praktická časť je venovaná analýze vývoja spotrebných výdavkov na zvolenú skupinu statkov v období 2004 - 2016. Na záver praktickej časti dochádza ku komparácii podielu výdavkov na konečnej spotrebe domácností medzi Českou a Slovenskou republikou. V závere práca dospieva k tomu, že spotreba týchto statkov nie je citlivá na zmeny cien.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses