Organizační architektura nadnárodních společností - Kremenytska, Valeriia (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce s názvem Organizační architektura nadnárodních společností je zpracování přehledu organizačních struktur, které jsou využívány současnými globálními společnostmi. Práce obsahuje analýzu jejích vývoje, principů fungování, kladů a záporů a příležitostí které přináší. Taky obsahuje popis základních pojmů spojených s organizační architekturou jako je globalizace, nadnárodní společnosti a organizační architektura. V poslední částí práce jsem se zaměřila na charakteristiku organizační architektury nadnárodní společností Škoda Auto. Svou pozornost jsem rovněž věnovala systému správy společností a zásad, kterými se táto firma řídí. Závěr práce obsahuje zobecnění získaných poznatků a zhodnocení organizační architektury společnosti Škoda Auto.