Ocenění podniku společnosti Mlýn J.Voženílek, spol.s.r.o. - Luňák, Hynek (2017)
Cílem diplomové práce je ocenit podnik společnosti Mlýny J. Voženílek, spol. s.r.o. na základě údajů z veřejně dostupných zdrojů. Rozhodné datum pro ocenění je 1.1.2016. Toto ocenění je provedeno s cílem zjistit tržní hodnotu daného podniku. Ocenění bude provedeno pomocí metody DCF equity, metody odvětvových multiplikátorů a vlastní úvahy. Práce je rozdělena do 8 částí. Mezi tyto části patří seznámení s oceňovaným podnikem, strategická analýza, finanční analýza, prognóza generátorů hodnoty, finanční plán a jako závěr ocenění samotné.