Medzinárodná kamiónová doprava - Mitríková, Veronika (2017)
Témou tejto bakalárskej práce je analýza medzinárodnej kamiónovej dopravy (MKD). Práca popisuje medzinárodné cestné inštitúcie a platné právne predpisy. Cieľom tejto práce je popísať činnosti, štruktúru a prínosy jednotlivých medzinárodných organizácií angažujúcich sa v cestnej doprave a v rámci realizovania konkrétnej kamiónovej dopravy poukázať na možné problémy, ktoré môžu v rámci MKD nastať. Medzi najväčšie z týchto problémov patrí určite dodržiavanie povinných prestávok, korektné zaznamenávanie prestávok a iných prác a bezpečnosť vozidiel a vodičov.