Dopravná situácia v Žilinskom kraji - Papík, Roman (2017)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotenie dopravnej situácie v Žilinskom kraji na Slovensku, ktorá odhaľuje jej slabé stránky. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti je vysvetlená teória potrebná pre správne pochopenie daných termínov v náväznej praktickej časti. V praktickej časti je predstavený Žilinský kraj spolu s mestom Žilina, ich história, kultúra a turizmus. Uvedená je aktuálna situácia v oblasti dopravy, z ktorej je potom vyvodené skúmanie prípadných nedostatkov. V závere sú obsiahnuté zistené nedostatky, na základe ktorých sú odvodené návrhy na zlepšenie tejto situácie.