Automatizace nákupního procesu - Fortelný, Martin (2017)
Tato práce se zaměřuje na koncept automatizace v kontextu výrobního nákupu. Klade si za cíl určit teoretickou hranici, po níž je možné procesy v oddělení nákupu automatizovat. Dále si práce klade za cíl simulovat automatizaci daných procesů na příkladu konkrétního podniku. Teoretická hranice byla určena pomocí možných scénářů, do nichž se automatizace může vyvinout. Simulace byla zhodnocena na třech konkrétních procesních krocích a výsledky byly popsány kvantitativně i kvalitativně. Oblasti pro značné úspory byly identifikovány. Přínosem práce je určení maximální nákladnosti procesních kroků tak, aby podnik mohl realizovat úspory z jejich automatizace.